- 400 g svežih šampinjona
- 150 ml soka od paradajza
- 100 g crnog luka
- kašicica mlevene crvene paprike
- kašicica morske soli
- 30 ml hl.ced. masl. ulja
- 2 lovorova lista
- 1/4 kašicice crnog bibera mlevenog
Ocistite crni luk i isecite ga na kockice. Ocistite šampinjone i isecite na krupne komade (polovine). zagrejete ulje i dodajte naseceni luk i pržite ga dok blago ne porumeni (oko 10min) na laganoj vatri. Dodajte sampinjone i dinstajte ih dok ne omekšaju. Šampinjoni ce prilikom dinstanja pustiti sopstveni sok i uglavnom nije potrebno da dolivate vodu ili je potrebno doliti sasvim malo. U svakom slucaju, cesto ih mešajte da ne bi zagoreli.
U prodinstane šampinjone dodajte mlevenu papriku i biber (cili po želji). Zacinite solju. Dodajte lovorov list i sok od paradajza. Paprikaš kuvajte oko 10 minuta uz povremeno mešanje. Ukoliko je previše tecan možete dodati kašicicu gustina. Paprikaš možete poslužiti sa kuvanim pirincem.
0 comments:
Post a Comment