Monday, May 13, 2013

Riba sa paprikašem od paradajza

Riba sa paprikašem od paradajza



 Potrebno je za 4 porcije:

  •  4 komada manje bele ribe (npr. oslića),
  •  8 komada paradajza, 
  •  5 glavica vlašca, 
  •  4 kašike maslinovog ulja, 
  •  so, biber, 
  •  2 kašike rastopljenog margarina, 
  •  bosiljak i žalfija. 




 Ribu kuvajte na pari (u poklopljenoj posudi nad ključalom vodom) oko 10 minuta. Paradajz polijte vrućom vodom, zatim ga oljuštite, uklonite mu seme i isecite na kocke. Oljuštite i iseckajte vlašac, pa ga propržite na vrućem ulju. Pred kraj dodajte paradajz i začine. Pažljivo oljuštite ribu. Zasecite je odozgo, pa je nafilujte margarinom, smesom od paradajza i začinima. Ovo jelo se odlično kombinuje sa prilogom od pirinča. Priprema 30 minuta.

0 comments:

Post a Comment