Friday, May 10, 2013

Bećar paprikaš sa sojom

Bećar paprikaš sa sojom



 Sastojci za 4 porcije

  • 250 g paprike 
  •  150 g sojinih komadića 
  •  150 g soka od paradajza 
  •  200 g crnog luka 
  •  2 kašike vegete 
  •  200 g paradajza 
  •  30 ml ulja 



 Priprema Sitno iseckati luk. Ogulite paradajz i iseckajte ga na kocke. Papriku takođe iseckajte na kockice. U šerpu srednje veličine zagrejte ulje. Dodati luk i pržite ga dok ne dobije zlatno žutu boju. Pošto ste propržili luk oko 10 minuta, dodajte papriku i pržite je dok ne omekša. Paprikaš će biti lepši kada ova dva sastojka pržite a ne dinstate. Zagrejte oko 4 dcl vode u manjoj posudi. Dodajte 1 kašiku vegeta začina, pa stavite soju da se kuva. Soju kuvati dok ne omekša. Pošto su luk i paprike propržena, odajte vegeta začin i čili (na ovu količinu paprikaša optimalna je 1 ravna kašičica, ali naravno sve je pitanje ukusa). Dodati prethodno nasečen paradajz, soju i sok od paradajza.

0 comments:

Post a Comment