Krompir paprikaš sa pilećim mesom
Potrebni sastojci:
pileće meso
1 glavica-veća crnog luka
malo masnoće,soli
1 kašika brašna
1 kašikica mlevene crvene paprike-aleve
oko 10 -12kom krompira
Priprema jela:
Ja sam kuvala od pola pileta ovaj paprikaš.
Postupak:Pileće meso iseći na komade, oprati.U šerpi sa malo masnoće izdinstati veću glavicu crnog luka sitno iseckanu.Kada je luk dobio lepu staklastu boju, linuti malo vode, spustiti pileće meso, posoliti i na LAGANOJ vatri dinstati meso.
Krompir oljuštiti i iseći ga na četvrtine(krompir da ne bude sitan-ako je sitan onda količinu krompira povećati), i ja nisam baš brojala koliko bi tačno trebalo, krompir dodati u meso koje se lagano dinsta- i koje je malo "zameklo", još malo posoliti.Uz malo dodavanja vode polako dinstati paprikaš.Kada je pri kraju dinstanja, dodati kašiku brašna, brzo promešati, dodati punu kašikicu crvene slatke mlevene paprike i brzo promešati, sipati hladne vode, lepo izmešati i ostaviti da se polako krčka.Sada to kuvanje neće dugo potrajati i ručak će biti gotov.
Ja znam da većina kuva ovo jelo, ja pišem detaljno jer se uvek nađe poneka mlada domaćica koja možda nije upućena u sve "tajne" kuvanja...
Search This Blog
Wednesday, June 5, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment