Paprikaš od pečuraka
Sastojci:
2 supene kašike maslinovog ulja;
120 g iseckanog luka;
1 češnjak belog luka, sitno iseckan;
650 g isecknih pečurki;
prstohvat soli i bibera;
prstohvat suvog timijana ili majčine dušice;
120 ml pilećeg bujona;
1 kašičica vočester sosa (nije neophodan sastojak);
1 supena kašika kečapa.
PRIPREMA
Zagrejte maslinovo ulje u većoj šerpi na srednjoj temperaturi. Dodajte luk i dinstajte ga tri minuta. Dodajte beli luk i dinstajte još minut. Zatim, dodajte pečurke i nastavite da dinstate smesu oko pet do šest minuta povremeno mešajući.
Posolite, pobiberite i dodajte timijan. Dodajte pileći bujon, vorčester sos i kečap. Dobro sve sjedinite.
Smanjite temperaturu i dinstajte još 5 minuta. Služite uz palentu, pirinač, pire krompir, kuvano povrće ili testeninu.
Search This Blog
Wednesday, June 5, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment