Wednesday, June 5, 2013

Paprikaš od pečuraka

Paprikaš od pečuraka



Sastojci:
2 supene kašike maslinovog ulja;
120 g iseckanog luka;
1 češnjak belog luka, sitno iseckan;
650 g isecknih pečurki;
prstohvat soli i bibera;
prstohvat suvog timijana ili majčine dušice;
120 ml pilećeg bujona;
1 kašičica vočester sosa (nije neophodan sastojak);
1 supena kašika kečapa.

PRIPREMA
Zagrejte maslinovo ulje u većoj šerpi na srednjoj temperaturi. Dodajte luk i dinstajte ga tri minuta. Dodajte beli luk i dinstajte još minut. Zatim, dodajte pečurke i nastavite da dinstate smesu oko pet do šest minuta povremeno mešajući.
Posolite, pobiberite i dodajte timijan. Dodajte pileći bujon, vorčester sos i kečap. Dobro sve sjedinite.
Smanjite temperaturu i dinstajte još 5 minuta. Služite uz palentu, pirinač, pire krompir, kuvano povrće ili testeninu.

0 comments:

Post a Comment