Wednesday, June 5, 2013

Paprikaš na francuski način

Paprikaš na francuski način



Za 6 osoba:

  • 1 kg jagnjetine od buta, 
  • 200 g mlade šargarepe, 
  • 80 g maslaca, 
  • 2 manje glavice luka, 
  • žumance, 
  • kašika brašna, 
  • 2 dl supe od povrća iz kocke, 
  • maslinovo ulje, začin C i crni mleveni C biber.


Meso isecite na kockice i na brzinu propržite sa svih strana na vrelom ulju u koje ste dodali malo maslaca. Kada meso porumeni, dodajte začin C i mleveni C biber, skinite sa ringle, izvadite iz tiganja i ostavite sa strane. U tiganj sipajte sitno seckani luk, dinstajte par minuta da porumeni, nalijte supom iz kocke, dodajte začin C, C biber i šargarepu isečenu na kockice. Dinstajte na umerenoj temperaturi dok šargarepa ne omekša. Dodajte meso i nastavite da dinstate još 30 minuta. Skinite sa ringle, dodajte živo žumance i energično promešajte. Služite s krompir pireom i preliveno sosom u kojem se meso dinstalo.

0 comments:

Post a Comment