Za 6 osoba:
- 1 kg jagnjetine od buta,
- 200 g mlade šargarepe,
- 80 g maslaca,
- 2 manje glavice luka,
- žumance,
- kašika brašna,
- 2 dl supe od povrća iz kocke,
- maslinovo ulje, začin C i crni mleveni C biber.
Meso isecite na kockice i na brzinu propržite sa svih strana na vrelom ulju u koje ste dodali malo maslaca. Kada meso porumeni, dodajte začin C i mleveni C biber, skinite sa ringle, izvadite iz tiganja i ostavite sa strane. U tiganj sipajte sitno seckani luk, dinstajte par minuta da porumeni, nalijte supom iz kocke, dodajte začin C, C biber i šargarepu isečenu na kockice. Dinstajte na umerenoj temperaturi dok šargarepa ne omekša. Dodajte meso i nastavite da dinstate još 30 minuta. Skinite sa ringle, dodajte živo žumance i energično promešajte. Služite s krompir pireom i preliveno sosom u kojem se meso dinstalo.
0 comments:
Post a Comment