Za 4 osobe:
- 400 g svinjskog filea,
- 400 g ćurećeg belog mesa,
- 50 g sušenih paradajza,
- 2 kašike usoljenih kapara,
- 50 g zelenih i crnih maslinki,
- čen belog luka,
- grančica majčine dušice,
- nekoliko listova svežeg bosiljka,
- kašika vusterširskog sosa,
- 1,5 dl belog vina,
- 2 dl povrtnog bujona,
- brašno,
- maslinovo ulje,
- so i biber.
Osušeni paradajz prelijte belim vinom, ostavite da odstoji 10 minuta, pa iscedite, osušite i iseckajte. Sačuvajte vino kojim ste paradajz prelili. Kapare operite pod mlazom hladne vode, prelijte ih mlakom vodom i ostavite da odstoje 10 minuta. Za to vreme promenite vodu bar dva-tri puta. Meso iseckajte na kockice, svaku uvaljajte u brašno i dva-tri minuta pržite na vrelom ulju, uz stalno mešanje. Dodajte iseckani beli luk i majčinu dušicu, prelijte vinom koje ste sačuvali i sačekajte da gotovo sasvim ispari. Poklopite, smanjite temperaturu i kuvajte još 15 minuta, dodajući pomalo toplog povrtnog bujona, ako je potrebno. Dodajte oceđene kapare, paradajz i masline, začinite s nekoliko kapi vusterširskog sosa, posolite, pobiberite i kuvajte još 5 minuta. Ukrasite listovima bosiljka i servirajte.
0 comments:
Post a Comment