Wednesday, June 5, 2013

Aromatični paprikaš

Aromatični paprikaš



Za 4 osobe:

  • 400 g svinjskog filea, 
  • 400 g ćurećeg belog mesa, 
  • 50 g sušenih paradajza, 
  • 2 kašike usoljenih kapara, 
  • 50 g zelenih i crnih maslinki, 
  • čen belog luka, 
  • grančica majčine dušice,
  •  nekoliko listova svežeg bosiljka, 
  • kašika vusterširskog sosa, 
  • 1,5 dl belog vina, 
  • 2 dl povrtnog bujona, 
  • brašno,
  •  maslinovo ulje, 
  • so i biber.


Osušeni paradajz prelijte belim vinom, ostavite da odstoji 10 minuta, pa iscedite, osušite i iseckajte. Sačuvajte vino kojim ste paradajz prelili. Kapare operite pod mlazom hladne vode, prelijte ih mlakom vodom i ostavite da odstoje 10 minuta. Za to vreme promenite vodu bar dva-tri puta. Meso iseckajte na kockice, svaku uvaljajte u brašno i dva-tri minuta pržite na vrelom ulju, uz stalno mešanje. Dodajte iseckani beli luk i majčinu dušicu, prelijte vinom koje ste sačuvali i sačekajte da gotovo sasvim ispari. Poklopite, smanjite temperaturu i kuvajte još 15 minuta, dodajući pomalo toplog povrtnog bujona, ako je potrebno. Dodajte oceđene kapare, paradajz i masline, začinite s nekoliko kapi vusterširskog sosa, posolite, pobiberite i kuvajte još 5 minuta. Ukrasite listovima bosiljka i servirajte.

0 comments:

Post a Comment